Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Početak Energy Globe „Best Practice Action Week“  5. Juna 2012

29. Maj 2012

Nedavno su u Vanjskotrgovinskim Centrima Privredne Komore Austrije širom svijeta proglašeni nacionalni Energy Globe pobjednici. 5. Juna 2012 će povodom Action Week biti prezetirani pobjednici i njihovi projekti na Energy Globe Award Online-Portalu.

Upravljenje energijom je jedan od najvećih izazova budućnosti. Stoga su UN za 2012 godinu oživjele temu  „Sustainable Energy for All“ i pozvale Energy Globe na zajedničku globalnu akciju. 5. juna 2012, na UN Svjetski dan zaštite okoliša , počinje u suradnji sa UNEP, UNIDO i UNESCO  Energy Globe „Best Practice Action Week“.

 Na  Energy Globe Award Online-Portal će biti predstavljeni održivi projekti Energy Globe pobjednika iz 151 zemlje. „Jedinstvena akcija u svijetu, prilikom koje ćemo predstaviti sjajna rješenja za zaštitu okoliša i pomoći svakom pojedincu da pronađe način uštede energije“, raduje se osnivač Energy Globe Wolfgang Neumann.

Prije toga su u Vanjskotrgovinskim Centrima Privredne Komore Austrije (WKÖ) su promovisani nacionalni Energy Globe pobjednici. Za Christopha Leitla, Predsjednika Privredne Komore Austrije (WKÖ), je odgovoran odnos spram prirodnih resursa jedan od najvažnijih doprinosa austrijske privrede održivom i budućnosti okrenutom razvoju. Radi se o zajedničim naporima za dobrobit okoliša  „Za austrijska preduzeća je u međuvremenu odgovornost spram okoliša postala centralni element samog poslovanja - a time i u spoljnoj trgovini značaj konkurentski faktor. Istovremeno se svi podspješuju, svoje snage još više da uvežu i da ih primjene u smijeru ekološke održivosti. “ pojasnio je Leitl.

Energy Globe Award je danas najvažnija svjetska nagrada u obalsti zaštite okoliša. Nagrađuju se projekti, koji sežu od High-Tech pa do najjednostavnijih, ali efikasnih ideja i daju odgovor na probleme okoliša: da li kroz energetsku efikasnost, primjenu obnovljivih energetskih izvora ili brižnom odnosu spram resursa.

Energy Globe Banner © Energy Globe Foundation

© Energy Globe Foundation

link ka temi:

 
Energy Globe Award 2012
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA