Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

8. konferencija evropskih regija i gradova (KERS) 23. do 24. septembar 2012, Grafenegg, Austrija

12. Juni 2012

Institut regija Evrope (IRE) poziva na 8. konferenciju evropskih regija i gradova u Grafeneggu. U središtu ovogodišnje manifetsacije nalazi se Evropska godina aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti te smanjenje regionalnih razlika.

Ovogodišnja 8. konferencija Evropskih regija i gradova održava se od 23.-24. septembra u Grafeneggu, Donja Austrija. Manifestacija stoji u znaku Evropske godine aktivnog starenja i solidarnosti među regijama. Forum stručnjaka bavit će se 23. septembra pitanjem kako se ova tematika može uspješno sprovesti na lokalnoj i regionalnoj razini. Cilj je na temelju best practice primjera iz cijele Evrope dati impulse političkim liderima.

U nastavku će se jedna radna grupa baviti temom „Troškovno efikasno zdravstvo i upravljanje bolnicom na regionalnoj i lokalnoj razini“: Predstavnici iz javnih i privatnih ustanova govorit će o svojim iskustvima, te će im se pridružiti svojom stručnom procjenom neovisni savjetnici.

Dana, 24. septembra renomirani donositelji odluka iz cijele Evrope će raspravljati o svojim prijedlozima rješenja za smanjenje regionalnih razlika. Osim toga će u tri diskusijske runde sa sljedećim težištima biti riječi o najvažnijim privrednim područjima za regije i gradove:

  • Financial Strategies for Location Development
  • New Perspectives and Strategies for Decentralized Energy Supply
  • Challenges in Transport Infrastructure for Regional Tourism


Uspješna preduzeća predstavit će svoje koncepte te će poduprijeti procjene i iskustva stučnih političara i stučnjaka. Sudjelovanje prestavnika gradova i regija te studenata je besplatno. Naknada za sudjelovanje preduzeća iznosi EUR 350. Institut regija Europe (IRE) očekuje oko 250 sudionika.

Svoju prijavu uputite na gospođu Samru Rahmanovic:
T +43 662 843 288 5010
E samra.rahmanovic@institut-ire.eu

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA