Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Green.Building.Solutions.
ljetnji univerzitet na temu održiva gradnja
28. Juli – 18. Avgust 2013 beč, austrija

16. Januar 2013

Bečki ljetnji univerzitet Green.Building.Solutions. nudi prvoklasno ekspertno znanje iz Austrije u oblastima arhitekture, građevinarstva, ekologije i održivosti. Krajnji rok za prijavu je 28. april 2013.

„Razmišljaj održivo, preuzmi odgovornost za budućnost“ – tako glasi moto ovogodišnjeg Master-Level kratkog studijskog programa  ljetnjeg univerziteta Green.Building.Solutions. Studij je posvećen studentima i apsolventima arhitekture i građevinarstva iz cijelog svijeta, koji su posebno zainteresovani za temu održivosti. Na programu su centralni ekološki, ekonomski, tehnički kao i drušveni aspekti održivog projektovanja i gradnje. Pored toga učesnicima iz cijelog svijeta biti će ponuđena jedinstvena mogućnost, specifične stručne sadržaje sagledati iz interdisciplinarne perspektive te da ih dožive blisko praksi. 

Ljetnji univerzitet Green.Building.Solutions se već treći puta organizuje od strane  OeAD-urbanističke uprave , INEX i RCE-Vienna u suradni sa pet univerziteta: Wirtschaftsuniversität Wien , Universität für Bodenkultur , Technische Universität Wien , Universität Wien i Donauuniversität Krems . Također su tu i predstavnici  IG Passivhaus te Austrian Institute of Technology (AIT) .

Detaljne informacije oko ovog obrazovnog eventa,  programa stipendiranja kao i o učešću nudi web stranica ljetnjeg univerziteta Green.Building.Solutions.: http://www.inex.org/study-abroad/green-building-solutions-vienna/

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA