Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

MIT Europe Maj 2013., privredna komora austrije, Beč

26. Mart 2013

Naučnici, poduzetnici i tehnološki stručnjaci obrađuju kroz uzbudljiva predavanja temu „Remaking Manufacturing“.

Od 22. do 23.5. 2013. istraživačka elita svjetski poznatog Massachusetts Institutea of Technology (MIT) gostuje u Privrednoj komori Austrije. U okviru MIT Europe Conference 2013 naučnicii, poduzetnici i tehnološki stručnjaci s međunarodnim glasom bave se temom „Remaking Manufacturing“.

Evropa i SAD isplaćuju u usporedbi s drugima više plaće nego mnoge druge nacionalne ekonomije. Kako bi se ostalo konkurentnim na globalnom proizvodnom tržištu, potrebni su inovativniji i efikasniji pristupi - primjerice time što bi se u proizvodnji razvile nove paradigme. Ovo je prije svega važno za mala i srednje velika poduzeća. U okviru ovog eventa  vodeći stručnjaci MIT-a će se suočiti sa ovom problematikom i pružiti uvid u potencijal novog razvoja sa budućnošću (Big Data, Collaborative Innovation Networks, Additive Manufacturing, Robotic Assistants, Virtual Factories ...).

Renomirani predavači MIT konferencije poput  Josepha Jacobsona (MIT Media Laboratory) ili Michaela Cusumano (MIT Sloan School of Management) te vodeći austrijski poduzetnici poput Armina Alberta Rau (direktor firme TRUMPF Maschinen Austria) garantiraju kvalitetan event.

Detaljnije informacije o eventu - uključujući program i smještaj - pronaći ćete na službenoj web-stranici konferencije pod: http://ilp.mit.edu/

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA