Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Stipendije za Evropski forum Alpbach 2013

2. April 2013

Od 12. do 21. avgusta 2013. oko 4.000 sudionika iz preko 60 nacija - među njima i studenti i mladi diplomanti visokih škola - doći će u tirolsko selo Alpbach kako bi diskutirali o aktualnim temama današnjice. I ove godine Forum stipendira sudjelovanje na ovom kako fascinantnom tako i tradicionalnom događaju. 

Evropski forum Alpbach 2013 nudi sudionicima 16 jednosedmičnih interdisciplinarnih seminara, koji se sa različitih naučnih stajališta bave temom "Iskustva i vrijednosti ". Alpbachski razgovori će pored toga temi pristupiti kroz interaktivne diskusije sa fokusom na zdravlje, tehnologiju, politiku, ekonomiju, građevinsku kulturu, financijska tržišta i pravo.

Ljetne škole o evropskom pravu i zdravstvenoj politici te bogata kulturna ponuda zaokružuju program.

Cilj Evropskog foruma Alpbach je omogućiti sudjelovanje što većem broju mladih ljudi na cijelom eventu.
Stipendijska akcija općekorisne zaklade Evropskog foruma Alpbach namijenjena je studentima i mladim diplomantima svih studijskih smjerova, koji ne mogu sami u cjelosti financirati sudjelovanje te još uvijek nisu napunili 30. godinu života.
Detaljne informacije o stipendijskoj akciji: http://www.alpbach.org/stipendien

Rok za prijavu za stipendije: 2. svibanj 2013. (datum poštanskog žiga).

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA