Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Energy Globe Award 2014: traže se održive inovacije iz cijelog svijeta! 

1. Oktobar 2013

ENERGY GLOBE spada u najrenomiranije nagrade iz oblasti zaštite okoliša, kojom se svake godine nagrađuju održive inovacije iz cijelog svijeta. Inovativni projekti za 2014 mogu se već sada nominirati.  

Cilj  ENERGY GLOBE Award je, uspješne održive projekte predstaviti široj publici, te pokazati da za mnoge probleme iz oblasti zaštite okoliša postoje već praktična rješenja. Više od 1.000 nominiranih projekata iz 160 zemalja budu nominirani svake godine za ovu nagradu.

I za 2014 su ponovno traženi inovativni projekti i pametne tehnologije iz cijelog svijeta, koji sjedne strane štede resurse, a sa druge strane koriste obnovljive energetske izvore. Svako može nominirati projekat: fuzičko lice, kao i firma, škole, univerziteti i institucije.  Nominacija je besplatna. Zbog velikog interesovanja, a da bi svim zainteresovanim dali priliku da učestvuju, rok za nominaciju projekta je produžen do 14. Oktobra 2013 godine.

Najbolji projekti iz jedne zemlje biti će nagrađeni  nacionalnom ENERGY GLOBE Awards a povodom Svjetskog dana okoliša (5. Juni) biti će prezentirani na globalnoj Energy Globe Online-Platformi .

Internacionalni  ENERGY GLOBE Awards će biti dodijeljeni za najbolje projekte u kategorijama Zemlja, Vatra, Voda, Zrak i  Mladi a nagrade će biti uručene i u okviru TV-Gala večeri, koja će se emitovati širom svijeta.  Nagrade se dotirane po 10.000 Euro za svaku kategoriju. .

Više detalja o ENERGY GLOBE Award, o nominaciji uključujući i formular za nominaciju, kao i primjeri projekata mogu se naći na www.energyglobe.info/participation .

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA