Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Danube Region Business Forum: 14. i 15. Novembar 2013. u Beču, Austrija

6. August 2013

Danube Region Business Forum 2013 je sav u znaku informacijske i komunikacijske tehnologije. Forum nudi preduzećima, istraživačkim ustanovama i donositeljima odluka u javnom sektoru iz regije Podunavlja jedinstvenu priliku za proširenje svoje mreže i stjecanje novih kontakata.

Već po treći put Privredna komora Austrije organizuje  u okviru EU strategije za područje Podunavlja a i u dogovoru sa Općom upravom za regionalnu politiku EU Danube Region Business Forum u Beču.

Event  je ovaj put namijenjena preduzećima sa područja informacijske i komunikacijske tehnologije, onima koji primjenjuju IKT tehnologiju, sveučilištima, ostalim istraživačkim ustanovama te predstavnicima javnog sektora iz cjelokupnog područja Podunavlja. U tematska težišta se ubrajaju između ostaloga ubiverzitetska i za preduzeća specifična nova postignuća na području IKT, cloud computing, radionice na teme e-health i e-invoicing, prezentacije iz zemalja sudionica te cross-border e-solutions na komunalnom e-government polju.

Prije podne 14. novembra 2013. stručnjaci će predstaviti aktualna IKT postignuća (vidi gore). Poslije podne je fokus na bilateralnim sastancima (B2B susreti) na koja su svi sudionici pozvani. Moli se za što skoriju online registraciju sudjelovanja.

Dana 15. novembra sudionici imaju mogućnost cjelodnevne ekskurzije u Linz. Program predviđa posjetu kompanije ARS ELECTRONICA te IT klastera Gornje Austrije.

Danube Region Business Forum održat će se u Privrednoj komori Austrije u Beču. Radni jezik je engleski.

Daljnje informacije o Business Forumu uključujući registraciju, program, online ugovaranje termina (B2B susreti) nudi Vam web-stranica eventa  (na engleskom jeziku): http://www.b2match.eu/danuberegionbusinessforum2013

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA