Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

9. konferencija evropskih regija i gradova (KERS) 13.-15. oktobar 2013. u Pamhagenu i Sopronu

27. August 2013

Institut regija Evrope (IRE) poziva na 9. konferenciju evropskih regija i gradova u Pamhagenu (Austrija) i Sopronu (Mađarska). U središtu ovogodišnjeg eventa nalazi se prekogranična saradnja kao napredna strategija za ekonomiju i politiku.

9. konferencija evropskih regija i gradova održava se od 13.-14. oktobra u Pamhagenu (Austrija) i 15. oktobra u Sopronu (Mađarska). Forum stručnjaka 13. oktobra će se baviti pitanjem, kako se može poboljšati regionalna saradnja na području zdravstvene politike. Cilj je donositeljima odluka u politici dati impulse na temelju best practice primjera iz cijele Evrope.

Osim toga 14. oktobra u tri diskusijske runde će se govoriti o važnim ekonomskim područjima za regije i gradove sa sljedećim težištima:

  • Prekogranične strategije turizma
  • Transregionalni prometni projekti i njihovo financiranje
  • Obnovljivi izvori energije kao izazov za prekograničnu suradnju


Dana 15. oktobra konferencija se nastavlja u Sopronu, Mađarskoj. Tamo će biti predstavljeni best practice primjeri regionalne i lokalne saradnje na području uprave. Uspješna poduzeća predstavit će svoje koncepte te će biti podržani procjenama i iskustvima političara i stručnjaka.

Predstavnici gradova i regija te studenti mogu besplatno sudjelovati. Naknada za sudjelovanje preduzeća iznosi 350 eura. Institut der Regionen Europas (IRE) očekuje oko 250 sudionika.

Svoju prijavu pošaljite na gospođu Samru Rahmanovic.

T +43 662 843 288 5010
E samra.rahmanovic@institut-ire.eu

Downloads na temu:

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA