Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

2. Evropski kongres headquartersa: „Value Networks – The New Paradigm for Multinationals“ 20.-21. mart 2014 u Beču, Austrija

5. Februar 2014

Preduzeća još uvijek osjećaju posljedicu globalne financijske i ekonomske krize. Istovremeno stoje pod velikim pritiskom rasta i učinkovitosti. U ovom naponskom polju organizacije su jedva pokretne i inovativne.

Drugi Evropski kongres headquartersa (glavnih sjedišta) „Value Networks“, koji se održava od 20. do 21. marta 2014. u Beču, bavi se pitanjem kako preduzeća mogu svladati sve jači inovacijski pritisak.

Preduzetnički predvodnici i best practice primjeri poput Unilever-a, SAP-a, IBM-a, McDonalds-a I Quintiles-a diskutiraju s međunarodnim znanstvenicima poput Jeremyja Rifkina, Haralda Katzmaira i Knuta Koschatzkyja svoje metode rješenja. Osnova njihove strategije je pretpostavka, da se stvaranje vrijednosti i inovacije stvaraju pomoću “mreže”. Kako će preduzeća izgraditi takvu mrežu za stvaranje vrijednosti i inovacija, te je zadržati dugoročno, još je jedna od ključnih tema kongresa.

Vrhunac kongresa je dodjela nagrade „Value Network Award“ . Nagrada se dodjeljuje po prvi puta međunarodnim projektima svjetionika, koji nadilaze klasični lanac stvaranja vrijednosti. Nagrada se dodjeljuje na drugi dan kongresa.

Ciljne skupine kongresa su predstavnici uprave preduzeća, agencije za privlačenje investicija te međunarodne organizacije i konzultanti.

Više informacija o programu i govornicima: www.headquarters-congress.com .

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA