Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Aktuelni trendovi dizajna iz austrije na sajmu namještaja u milanu

12. Mart 2014

CONFESSION OF DESIGN – pod ovim motom od 8. do 13. aprila 2014 prezentiraju se u okviru ‚Salone Internazionale del Mobile‘ u MIlau 60 austrijskih dizajnera namještaja i ostalih proizvoda.. 

Salone Internazionale del Mobile sa svojih 300.000 posjetilaca vrijedi za najznačajniji internacionalni sajam namještaja. Već peti puta je Austrija sa sopstvenom izložbom dizajna  prisutna u Milanu, koji se ove godine  . održava pod motom  CONFESSION OF DESIGN .

Ukupno 60 dizajnera namještaja i proizvoda kao i proizvođači  tradiconalnog namještaja izlažu od  8. do 13. aprilal 2014 aktuelne dizajnerske trendove iz Austrije. Kao  Quartier je izabrana Rotonda della Besana, bivša crkva iz 18. vijekat, neobična lokacija u centru Milana. .

Koncept izložbe je izradio bečki studio  Vasku&Klug .  Moto „CONFESSION OF DESIGN“ treba da oslika težnju,  "Novitetima prepustiti pozornicu, akroz vezu sa tradicijom formulirati poistovjećenje Austrije sa dizajnom".

Austrijska kreativna ekonomija broji 38.500 preduzeća, koji prave godišnji promet od 18,2 Mrd. Eura. Više od trećine preduzeća su izvozno orijemtirana.

  

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA