Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

10. konferencija eVropskih regija i gradova (KERS) 28.-30. Septembar 2014. u Beču, Austrija

6. August 2014

Institut regija Evrope (IRE) poziva na 10. konferenciju evropskih regija i gradova u Beču. U središtu ovogodišnje priredbe nalazi se budući razvoj regija: „Evropa 2050: Prenatrpane metropole – prazne provincije?“.

10. konferencija evropskih regija i gradova održava se u saradnji s gradom Bečom i pod pokroviteljstvom gradonačelnika dr. Michaela Häupla od 28.-30. septembra u Beču.

Forum stručnjaka 28.septembra će se baviti pitanjem, kako regije u svojim planovima za budućnost mogu iskoristiti wellness, rehabilitacijski i zdravstveni turizam. Cilj je donositeljima odluka u politici pružiti impulse na temelju best practice primjera iz cijele Evrope.

Na programu 29. septembra se nalaze podijske diskusije sa sljedećim težištima:
 

  • Zelena mobilnost gradom u budućnosti
  • Decentralizirani rad i smart home
  • MSP-i – oni su prilika regija


Najbolji primjeri regionalne i lokalne saradnje na području energije biti će predstavljeni 30. septembra. Stručnjaci iz privrede i nauke analizirat će aktuelno stanje energetske prekretnice i izazove dostatne opskrbe energijom za regije i gradove.

Sudjelovanje je besplatno za predstavnike gradova, regija i studente. Naknada za sudjelovanje za preduzeća iznosi 350 eura. Institut za regije Evrope (IRE) očekuje oko 250 sudionika.

Svoju prijavu uputite na gospođu Samru Rahmanovic-Pathekas:
T +43 662 843 288 5010.
E samra.rahmanovic@institut-ire.eu

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA