Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Energy Globe Award 2015: traže se održivi projekti iz cijelog svijeta!  

12. August 2014

 ENERGY GLOBE spada u najvažnije svjetske nagrade za zaštitu okoliša, skojom se svake godine nagrađuju održive inicijative iz cijelog svijeta. Inovativni projekti za 2015. mogu se kandidovati do 22. septembra 2014.

Cilj  ENERGY GLOBE Award je, uspješne samoodržive projekte predstaviti široj publici i pokazati da za mnoge probleme u vezi okoliša već postoje praktična rješenja. Više od 1.000 nominiranih projekata iz preko 160 zemalja takmiče se za ovu nagradu.

I 2015. godine se ponovo traže inovativni projekti i pametne tehnologije iz cijelog svijeta. Učetvovati mogu projekti usredsredjeni na uštedu resursa, poboljšanje kvbaliteta zraka i vode, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.  Ali i projekti, koji se bave podizanjem svijesti u ovimj oblastima.

Svaki pojedinac,svaka privatna ili javna ustanova, kompanije, NGOs, itd. mogu kandidirati projekat.  Kandidiranje je besplatno, a rok za to je  22. september 2014.

Najbolji projekat jedne zemlje biti će nagrađen nacionalnom ENERGY GLOBE Award i biti će prezentiran na globalnoj Online-Plattform  Energy Globe-a.

Internacionalni ENERGY GLOBE Awards biti će dodijeljeni za najbolje projekte u kategorijama Zemlja, Vatra, Voda, Zrak i Mladi i u okviru širom svijeta emitovane TV-Gala večeri biti uručene pobjednicima. Nagrade za sve kategorije su dotorane sa po  10.000 Eura.

Detalji oko učešća, Online-kandidature kao i primjeri projekata možete dobiti na  www.energyglobe.info .

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA