Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

RENEXPO® HYDRO 2014: rješenja za korištenje hidropotencijala i zaštitu voda 

22. August 2014

„Voda nije uobičajena trgovačka roba, nego naslijeđeno dobro, koje se mora štititi, braniti i adekvatno tretirati.“ To je bio i ostao osnovni razlog za donošenje smjernice 2000/60/EG, koja određuje okvire politike o vodama u Evropskoj Uniji.

Ambiciozni cilj EU-smijernice je ekološko saniranje voda u zemljama EU do 2027 godine. Mnoge hidrocentrale trenutno spajaju obvezujuće ekološke korekcije (npr. izgradnja funkcionalnih pomagala za migraciju riba) sa tehničkim remontom i modernizacijom svojih postrojenja. 

Upravo to je tema  RENEXPO® HYDRO 2014,  sajma hidrocentrala za Austriju, Njemačku, Švajcarsku i južni Tirol. Ovdje se nude rješenja za održivo korištenje hidropotencijala i zaštite voda i pokazuje se da se ekološke greške napravljene u prošlosti se mogu ciljano korigovati i pored toga ekonomski upravljati hidrocentralom. Kombinacija najmodernijih tehnologija i funkcionalnih ekoloških mjera čini to mogućim.  

Ključne teme RENEXPO® HYDRO su turbine, hidrodinamički vijci, pomagala za migraciju riblje populacije, mjerna i upravljačka tehnika, cjevovodi i generatori kao i nauka i istraživanje.  Stručni kongres, koji se istovremeno održava nudi vlasnicima hidroentrala, projektantima, investitorima, politici, industriji, loklanim zajednicama, elektroprivrednim preduzećima i istraživačkim centrima jedinstvenu dvodnevnu platformu za transfer znanja i razmjenu iskustava kao i Networking. Okvirni program sa ekskurzijama i stručnim diskusijama zaokruđuje ovaj događaj.

Više informacija o RENEXPO® HYDRO 2014, koji se održava od 27. – 29. novembra 2014 u sjamskom centru Salzburg možete dobiti pod www.renexpo-austria.at

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA