Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

InovativnE MAŠINE i postrojenja za svijet

17. Septembar 2014

Austrija se ubraja u vodeće nacije koje proizvode mašine i postrojenja. Ovaj know-how utječe na modernizaciju čitavih branši diljem globusa.

U proizvodnji mašina i postrojenja austrijska preduzeća se nalaze na samom svjetskom vrhu. Gotovo četvrtina svih austrijskih izvoznih dobara potječu iz ove privredne grane. Pri tome visoku prednost nad konkurencijom čine ne samo izvrsna kvaliteta i inovativni know-how, nego i posvećenost klijentu i visoka fleksibilnost.

Mnoge austrijske firme iz ove branše slove za "hidden champions-e". Industrija mašina i metalnih proizvoda je sa svojih 1.500 firmi u Austriji najveći poslodavac u industriji. Na strojeve i proizvode od metala otpada preko 23,8% ukupnog austrijskog izvoza. Najvažnija izvozna tržišta su Njemačka, SAD, Francuska, Rusija, Kina, Italija i Švicarska.

Mnogi su razlozi za uspjeh austrijskih proizvođača mašina i postrojenja. Jedan od njih su i velike investicije u istraživanje i razvoj ključnih tehnologija. Ali i dobro obrazovanje i prijenos izvrsnog stručnog znanja na naučnike doprinose visokom standardu.

Više informacija o austrijskim preduzećima s područja proizvodnje mapina i postrojenja te poticaje za saradnju nudi Vam najnovije izdanje brošure FRESH VIEW:FRESH VIEW Proizvodnja mašina i postrojenja: Proizvodne tehnologije i inženjering. Broj 154/2014 [pdf, 5,177.5kb]   

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA