Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

BauZ! 2015 – bečki Kongres za građevinarstvo budućnosti 

2. Decembar 2014

Pitanja iz prakse korištenja zgrada stoje u središtu internacionalnog kongresa BauZ! 2015.  

„Kako se pokazala energetski efikasna gradnja, koja čuva okoliš u zaživljeloj praksi korištenja zgrada? Jesmo li još uvijek na pravom putu?“ Sa ovim i drugim pitanjima iz prakse korištenja zgrada bavi se internacionalni kongres  BauZ! 2015 , koji se održava od 12. do 13. februar 2015 u okviru sajma Gradnja & Energija u Beču.

Teme:

  • Instalacije: Instalacijama zatrpani podrumi i potkrovlja su u većim novim ili renoviranim zgradama uobičajena slika. Jesu li moguća jednostavnija rješenja? Koliko je dovoljno?
  • Monitoring zgrada –energetska efikasnost– konfor: Koliko uticaja na konfor stanovnika imaju automatski upravljači za rasvjetu, zaštitu od sunca, ventilaciju, grijanje i ?
  • „Pristupačnost“ – za instalatere, korisnike i pokretače: Razlozi za rast troškova stanovanja su mnogostruki. Politička snaga se rado koristi, kako bi tehnički standardi imali impulsivan učinak na smanjenje investicionih troškova.

Dvodnevni kongres nudi predavanja, podijumsku diskusiju, radionice na specijalne teme,  Business Speed Dating kao i večernji prijem.

Posjetama najvažnijim novim zgradama i razvoju grada u području grada Beča u subotu,  14. februara 2015, završava se BauZ! kongres 2015.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA