Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

LIFE SCIENCES i medicinska tehnika iz austrije

7. Januar 2015

Austrija spada u vodeće zemlje u pojedinim oblastima Life Sciences i medicinske tehnike.

Sa svojim istraživačkim i razvojnim mrežama Austrija uživa širom svijeta u oblastima Life Sciences i medicinske tehnike izvrstan ugled. Suradnja "globalnih igrača" sa istraživačkim centrima u Austriji s jedne strane i mladih dinamičnih Start-Ups sa renomiranim univerzitetima s druge strane, stvorili su perfektne uslove za uspjeh austrijske Life Science industrije.

Značaj Life Science industrije ne ograničava se samo na medicinu. Na osnovu široke ponude dobavljača i servisnih kompanija ova branša je razvila jake veze i sa drugim industrijskim granama, kao npr. sa mašinogradnjom. Sektor sa dojmljivim rastom je sa preko 700 kompanija u oblastima biotehnologije, farmacije i medicinske tehnike postao nezamjenjiv privredni faktor i inovativna snaga Austrije.

Više informacija o austrijskim kompanijama u oblastima Life Sciences i medicinske tehnike, kao i mogućnostima suradnje nudi najnovije izdanje magazina:
FRESH VIEW Life Sciences i medicinska tehnika, br 155/2014 [pdf, 5,400.7kb]

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA