Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

iF Design Gold Award za ADVANTAGE AUSTRIA i arhitektonski ured Vasku & Klug

3. Mart 2015

Svjetsko priznanje za prezentacijski koncept austrijske prezentacije zemlje CONFESSION OF DESIGN u Milanu.

Dana 27. februara 2015. Sektoru za vanjsku trgovinu Austrijske privredne komore ADVANTAGE AUSTRIA dodijeljena je međunarodno priznata nagrada iF Design Award u kategoriji ZLATO. Nagrađen je Prezentacijski koncept izložbe austrijskog dizajna CONFESSION OF DESIGN u okviru najvažnijeg svjetskog sajma namještaja Salone Internazionale 2014 u Milanu. Sudjelovanje na izložbi je inicirao i organizirao Sektor za vanjsku trgovinu Austrijske privredne komore ADVANTAGE AUSTRIA kreativna ekonomija, a izložbu je urediobečki arhitekti Michael Vasku i Andreas Klug .

iF Design Award spada po visokom dizajnerskom nivou dostavljenih radova u svjetski najznačajnije dizajnerske nagrade. Preko 5.000 radova iz preko 50 zemalja je žiri imao na uvidu prilikom ocjenjivanja dizajnerskih performansi. Nagrada dokazuje, da se uspjelo pozicionirati Austriju kao zelju dizajna. Austrijska izložba dizajna se etablirala kao fiksna konstanta milanske sedmice dizajna. Preko 312.000 zainteresovanih za dizajn širom svijeta posjetilo je Salone del Mobile.

I ove godine je ADVANTAGE AUSTRIA od 14.-19. aprila ponovo zastupjena u MIlanu: pod motom AUSTRIAN DESIGN PIONEERS je izložbeni koncept arhitektonskog dua Vasku & Klug i posvećen je pionirskom duhu u austrijskom dizajnu.Ukupno 70 preduzeća iz Austrije daju aktuelni pregled oko novina i strujanja kreativne scene u oblasti dizajna, koje čine bazu za buduće pionirske performanse.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA