Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

EXPO MILANO: austrijski paviljon kao tvornica zraka

23. April 2015

Udahnite i doživite ugođaj svježe šume! Na ovo poziva austrijski prilog „udahni.austrija“ – i zbilja će posjetitelji u austrijskom paviljonu pronaći cijelu šumu kako bi se napunili svježim zrakom.

Od 1. maja do 31. oktobra 2015. održava se svjetska izložba na temu "Feeding the Planet. Energy for Life". Preko 140 zemalja i organizacija predstavalja na izložbi Expo Milano 2015 svoje vizije o budućnosti planeta.

U najoriginalnije projekte u Milanu ubraja se zasigurno austrijski prilog breathe.austria - proaktivni klimatski koncept koji jednako demonstrira ljepotu i korist prirode. Koncept je realiziran kao šuma sa gotovo 60 drveća visokih do 12 metara, koje se skupa s bezbrojnim grmovima, mahovinom i lišajevima brine za visoku kvalitetu zraka.

Fokus je na ekološkom dometu komada šume velikog 560 m² koji funkcionira kao tvornica zraka: U jednom satu proizvede toliko kisika koliko je potrebno za otprilike 1.800 posjetitelja. A struja se proizvodi pomoću obojene solarne ćelije iz svjetlosti na principu fotosinteze. Austrijski paviljon dojmljivo prikazuje kako pomoću zajedničkog djelovanja prirodnih i tehnoloških procesa nastaju napredna rješenja za globalne probleme.

Neobični dizajn se zrcali i u kulinarskoj ponudi vrhunskih austrijskih kuhara. Pripremaju se delicije s najboljim sastojcima koje pruža šuma. Pored toga austrijski paviljon služi kao mjesto sastanaka za poduzeća iz cijele zemlje.

Virtulana šetnja Austrijskim paviljonom

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA