Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Vienna Energy Forum 2015 – umrežavanje na visokom nivou

5. Juni 2015

Na Vienna Energy Forumu i ovaj put se sve vrti oko teme održiva energija. Već četvrti put zaredom ovim povodom dolaze u Beč predstavnici iz politike, ekonomije, nauke i civilnog društva iz cijelog svijeta.

Svake dvije godine Vienna Energy Forum se pobrine za intenzivni dijalog o mogućem doprinosu održivih energetskih sistema za globalni razvoj i istovremeno ima ulogu platforme za razmjenu praktičnih ideja.

Ovogodišnji forum se održava od 18. do 20. juna 2015. u bečkoj carskoj palači Wiener Hofburg i posvećen je temi „Sustainable Energy for Inclusive Development“. Na forumu sudjeluju međunarodni opinion makeri iz politike, ekonomije, nauke, civilnog društva te predstavnici financijskih institucija s područja energije.

U okviru ove renomirane konferencije ADVANTAGE AUSTRIA će održati19. juna 2015. od 12:00 do 13:15 sati workshop „Business Partnerships to foster effective cooperations“. Predstavit će se uspješni i inovativni poslovni modeli za poboljšanje energetske opskrbe u zemljama u razvoju.

Poduzeća i stručnjaci iz ustanova za razvojnu suradnju diskutirat će o različitim oblicima kooperacije, budući da suradnja s privatnim sektorom postaje sve važnija kako bi se postigla win-win rješenja.

Ove godine se očekuje oko 1.500 sudionika na Vienna Energy Forumu.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA