Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Odlikovanje austrijskih „Born Global Champions-A“

22. Juli 2015

Dana 30. juna 2015. odlikovano je 65 istaknutih austrijskih startupova, koji su odmah nakon osnivanja firme krenuli sa internacionalizacijom.

Naziv Born Globals označava mlada preduzeća, koja su veoma rano - najčešće odmah nakon započinjanja poslovne aktivnosti - usmjerena na međunarodna tržišta. Stoga ne iznenađuje činjenica, što je Dan austrijskih izvoznika 2015 u Austrijskoj privrednoj komori ove godine bio i u znaku mnogih mali austrijskih preduzeća, koji su uspješni širom svijeta. 65 austrijskih startupova primilo je odličje "Born Global Champion" od predsjednika Austrijske privredne komore, gospodina Christopha Leitla.

Među pionirima, koji su izašli na pozornicu, bili su između ostalog pionir za precizno mjerenje laserom -firma Crystalline Mirror Solutions , IT-ponuđač za optimiranje terapije dijabetesa -firma mySugr , specijalist za navigaciju unutarnjeg prostora - firma indoo.rs i aplikacija za buvljak shpock .

Odlikovana preduzeća osnovana su tek 2010. godine ili kasnije, prodaju inovativne proizvode ili usluge i već su u ranoj razvojnoj fazi međunarodno orijentirani. Simboliziraju duh vremena, koji je potreban Austriji, kako bi i u budućnosti bila uspješna.

Više informacija o austrijskim „Born Global Champions-ima“ nudi Vam aktualno posebno izdanje publikacije FRESH VIEW:

FRESH VIEW Special edition: Austria’s Born Global Champions [pdf, 5,115.2kb]

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA