Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

11. konferencija evropskih regija i gradova (KERS): 27. DO 29. septembar  2015. U SalzburgU, AUSTRIJA

14. August 2015

Institut regija Evrope (IRE) poziva Vas na 11. konferenciju evropskih regija i gradova u Salzburgu. U fokusu priredbe nalazi se tema "Strategije preživljavanja za evropske regije i gradove".

Već 10 godina Institut regija Evrope (IRE) se uspješno bavi podupiranjem regija i gradova širom Evrope. 11. konferencija europskih regija i gradova održava se od 27. do 29. septembra 2015. u kongresnoj dvorani Kongresshaus u Salzburgu.

Pored četiri podijske diskusije na teme istraživanje i inovacije, energija i klima, turizam i regionalni prehrambeni proizvodi, održat će se i IRE-forum na temu EU proširenje.

Uz brojne međunarodne stručnjake i donositelje odluka iz gospodarstva i politike, na ovom eventu će predavanje održati i EU povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics kao pokrovitelj.

Sudjelovanje je besplatno za predstavnike gradova, općina i regija, predstavnike s područja znanosti, nevladnine organizacije i studente. Naknada za sudjelovanje poduzeća iznosi 350 eura.

Institut regija Europe (IRE) očekuje oko 250 sudionika.

Svoju prijavu pošaljite na Martinu Balazic (T +43 662 84 32 88-10)

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA