Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Innovativne zgrade iz austrije

8. Septembar 2015

Austrijska poduzeća imaju dugu tradiciju i odličnu reputaciju na području projektiranja, poticanja i realizacije inovativnih i održivih građevinskih projekata.

U proteklih 20 godina građenje je doživjelo radikalnu promjenu. Danas su sve više u fokusu ponuđača i klijenata inovativni koncepti poput pasivne kuće, nulte energetske kuće ili plus energetske kuće. Građenje prolazi kroz proces transformacije - od energije i tehnike do čovjeka i okoliša. Tražena je ekološki odgovorna gradnja koja implicira sve relevantne aspekte. Ideja vodilja je spoznaja, da su ekonomija, ekologija i društvo sistemi koji se prožimaju.

Upotreba novih tehnologija omogućava enormni potencijal uštede, a upravo ovdje ima austrijsko gospodarstvo puno toga za ponuditi. Održiva gradnja ima puno lica te zahtijeva ne samo posebno projektiranje, odabir pravih materijala i stručno izvođenje nego i ispravno korištenje upotrijebljenih proizvoda. Austrijska poduzeća drže ovdje vodeću poziciju te imaju dugu tradiciju i odličnu reputaciju.

Rezultat su inovativni i održivi arhitektonskih projekti, od kojih se godišnje predstavi 50 u jednoj brošuri. Kao što to i sama brošura u nastavku potvrđuje, izvrsna arhitektura je imperativ kod ovog presjeka:

50 inovativnih zgrada iz Austrije  [pdf, 7,868.0kb]

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA