Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

EVropska hidroenergija se predstavlja u Salzburgu

27. Oktobar 2015

RENEXPO® HYDRO 2015 - najveći evropski sajam hidroenergije s kongresom - je u znaku rješenja za održivo korištenje hidroenergije i zaštitu voda.

Hidroenergija je esencijalna za proizvodnju "čišće" energije. Istovremeno je i važan partner kod ekološke sanacije evropskih voda, koja je s nacionalnim planovima za gospodarenje vodama trenutačno u punom jeku.

Sve više elektrana u praksi primjenjuje ekološke prilagodbe koje zahtijeva EU smjernica o vodama 2000/60/EZ (npr. izgradnja funkcionalnih pomoći za kretanja riba) te istovremeno modernizira svoja postrojenja. 

Upravo ovdje nastupa RENEXPO® HYDRO 2015 . Ovaj sajam prezentira rješenja za održivo korištenje hidroenergije i zaštitu voda. Težište sajma su turbine, postrojenja za pretvaranje hidroenergije u mehaničku energiju, pomoć za kretanje riba, tehnika mjerenja i upravljanja, cijevi, generatori te znanost i istraživanje.

Stručni kongres koji se paralelno odvija s 11 konferencija i seminara nudi obilje stručnih informacija: od male hidroenergije do pumpne pohrane, od tehnike, preko ekologije pa sve do isplativosti i financiranja. Ekskurzije i stručni forumi zaokružit će ovaj event.

Više informacija o RENEXPO® HYDRO 2015, koji se održava 26. – 28. studeni 2015. u sajmišnom centru Messezentrum Salzburg, saznajte na www.renexpo-hydro.eu

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA