Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrija - Međunarodni hotspot za startupove

21. Decembar 2015

Dinamična i inovativna ausrijska startup scena se sa prosječnom dobi od 32,3 godine ubraja u širom svijeta najmlađe i privlači pažnju na međunarodnoj razini. Forbes Magazine je već 2014. Austriju uvrstio u hotspotove za startupove u Evropi.

Udio startupova u dnevno prosječno 110 izvršenih osnivanja preduzeća u Austriji iznosi 73% i nadalje kontinuirano raste.

Visoko kvalificirani mladi poduzetnici fokusiraju se na evropsko i svjetsko tržište. U najuspješnije na svijetu austrijske startupove ubrajaju se runtastic - jedna od standardnih aplikacija novog sata Apple Watch, shpock - aplikacija, koja omogućuje direktnu kupnju i prodaju među više od 10 milijuna korisnika i Fastlane - projekt koji je tek nedavno prodan Twitteru.

Priredba Pioneers Festival – godišnji highlight event scene - koja se održava u Bečkom Hofburgu okuplja oko 600 startupova iz 90 zemalja i 400 međunarodnih investitora. 

Visoki životni standard, dobra struktura poticaja i dinamički rastuća startup zajednica privlače mlade poduzetnike iz cijeloga svijeta. 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA