Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Organska hrana iz Austrije

28. Juni 2016

Kada je reč o organskoj hrani, Austrija je jedna od vodećih proizvođača. Preduzeća iz ove privredne grane na međunarodnom tržištu uživaju odličnu reputaciju. 

Organska poljoprivreda u Austriji ima dugu tradiciju: Već 1920. godine zvanično je registrovano prvo organsko poljoprivredno dobro. Dok je 80-ih godina prethodnog veka tek 400 organskih proizvođača snabdevalo prodavnice zdrave hrane, 90-ih godina dolazi do naglog preokreta, kada domaći trgovinski lanci počinju da stavljaju organske proizvode u rafove.Tako je bilo lakše usaglasiti ponudu i potražnju, te su organiski proizvođači  i na dugoročnom planu imali sigurne kupce. To je bio ambiciozan pokušaj koji je za nekoliko godina doveo do toga da je svaki trgovinski lanac uveo svoj sopstveni organski brend.

Od 1995. godine, sa osnivanjem AMA-Marketing, pojačan je marketing organskih proivoda. Sve veći broj ljudi se svesno odlučuje za proizvode iz organske proizvodnje. U Austriji se u međuvremenu skoro petina čitave poljoprivredne površine koristi za organske zasade. Danas ima oko 21.000 organskih poljoprivrednika koji obezbeđuju prirodne sirovine iz ekološke proizvodnje.

Austrijski proizvođači prehrambene robe su na osnovu svojih visokokvalitetnih namirnica pronašli svoje mesto na globalnom tržištu. Na malom tržištu Austrije vlada žešća konkurencija - a time se stiče potrebna spremnost za izvoz u ceo svet.

Bliže informacije o organskim namirnicama iz Austrije i proizvođačima možete pronaći u magazinu FRESH VIEW: FRESH VIEW Organic Food, Nr. 158/2016 [pdf, 11,477.9kb]

Downloads na temu:

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA