Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

12. konferencija evropskih regija I gradova (KERS): 25. do 27. septembar 2016. u Salzburgu, Austrija

25. August 2016

Institut regija Evrope (IRE) poziva na 12. konferenciju evropskih regija i gradova u Salzburgu. U središtu priredbe nalazi se tema: „Održivost u regijama i gradovima Evrope“.

Već 11 godina Institut regija Evrope (IRE) uspješno doprinosi jačanju regija i općina diljem Evrope. 12. konferencija evropskih regija i gradova održava se od 25. do 27.septembra2016. Mjesto održavanja je Salzburg.

Uz tri podijske diskusije na teme Održiva integracija, Održivo korištenje tla i Održivost na području vode održat će se i jedan IRE-forum na temu "Financiranje održivih regionalnih i komunalnih projekata". Osim toga zadnji dan konferencije diskutirat će se o temi "Značaj kulturnog i povijesnog nasljeđa za regionalni turizam".

Pored mnogobrojnih međunarodnih stručnjaka i donesitelja odluka s područja ekonomije i politike, predavanje će održati također i direktor Evropskog fonda za strateške investicije (EFSI).

Sudjelovanje je besplatno za predstavnike gradova i regija te studente. Naknada za sudjelovanje preduzeća iznosi 350 eura. Institut evropskih regija (IRE) očekuje oko 250 sudionika.

Svoju prijavu pošaljite na Martina Balazic (T +43 662 84 32 88-10)

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA