Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

StipendiJe ZA  EVROPSKI Forum Alpbach 2017

23. Februar 2017

Od 16. avgusta do 1. septembra 2017 tirolsko planisnko selo Alpbach će ponovo postati mjesto susreta angažiranih pojedinaca iz oblasti nauke, ekonomije, politike, culture i civilnog društva, koji će diskutovati o aktuelnim temama. Mladi iz cijelog svijeta su pozvani, da konkurišu za stipendiju za učešće na Forumu. . Krajnji rok za prijavu na konkurs: 31. mart 2017

 Evropski Forum Alpbach 2017 nudi učesnicima 20 naučnih seminara kao i preko 200 plenarnih diskusija i Breakout Sessions, koji se iz različitih naučnih uglova gledišta konfrotiraju sa temom „Konflikt & Suradnja" . Pored toga razgovori u Alpbachu će u interaktivnim diskusijama rasvijetliti teme sa fokusom na zdravlje, obrazovanje, tehnologije,  politiku, pravo, ekonomiju i građevinsku kulturu.  

Svijetu otvorena i interdisciplinarna atmosfera je oznaka Evropskog Foruma Alpbach. Stoga je program stipendiranja Foruma Alpbach pored studenata i apsolvenata svih austrijskih i internacionalnih visokih škola, također dostupan i svima onima, koji se bave kulturom i kreativnom industrijom. 

Informacije o ponudi stipendija i uslovima prijave dostupni su online preko:  www.alpbach.org/scholarships .

Također su u mnogobrojnim regionima Evrope aktivne incijativne grupe Alpabach kao i klubovi, koji također samostalno dodjeljuju svoje stipendije: www.alpbach.org/members .

Krajnji rok za prijave: 31. mart 2017

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA