Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Auerospace tehnologija iz austrije inspiriše globalni rast tržišta 

19. Juni 2017

U aerospace industriji austrijske firme sa visokokvalitetnim rješenjima i dugogodišnjim Know-how spadaju u pokretače inovacija. 

Aerospace industrija ima širom svijeta visoku vrijednost  – ne samo što pomaže da se velike distance pređu u što kraćem vremenu, nego što djeluju i kao motor globalnog rasta ekonomije. Odlikuje se jakim aktivnostima u oblasti istraživanja i mpgla se odvojiti u toku zadnjih godina od negativnih trendova, životnih ciklusa i globalnih turbulencija. 

Na osnovu dinamičkog rasta i promjena unutar branše austrijska aerospace industrija (dobavljači, održavanja, tehnologije, popravke, servis, usluge i dr.) stiče sve više vrijednosti. Većina preduzeća, koja spadaju u aerospace industriju su dobavljači. Dijelovi iz Austrije se u međuvremenu mogu naći u svakom avionu na svijetu. 

Stoga austrijska aerospace industrija vrijedi kao važan ekonomski factor sa visokim udjelom izvoza od ca. 72%, gdje Evropa i SAD spadaju u najvažnija tržišta. Između 2009 i 2014 aerospace industrija je sa 9.200 zaposlenih zabilježila rast prometa sa oko 40% . Ovaj sektor vrijedi kao obećavajući: austrijski ponuđači su u stanju da brzo reaguju na nove tehnološke zahtjeve i da tako postave nove standard. 

Više informacija oko austrijskih ponuđača u oblasti aerospace industrije nudi najnovije izdanje publikacije FRESH VIEW:

FRESH VIEW on Aviation Technologies, No. 160 [pdf, 21,057.1kb]

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA