Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

13. konferencija eVropskih regija i gradova (KERS): 24. - 26. SEPTEMBAR 2017. u Salzburgu, Austrija

28. Juli 2017

Institut regija Europe (IRE) poziva Vas na 13. konferenciju evropskih regija i gradova u Salzburgu. U fokusu konferencije je tema "Next generation - atraktivne regije i općine za buduće generacije".

Već 12 godina Institut regija Europe (IRE) uspješno doprinosi jačanju regija i općina širom Evrope. 13. konferencija europskih regija i gradova održat će se od 24. do 26. septembra 2017. u Kongresshausu u Salzburgu.

Uz tri podijske diskusije na teme "Atraktivno uređenje ruralnih regija za buduće generacije", "Buduća generacija na obnovljivim izvorima energije" i "Start-upovi u regijama - budućnost za mladu generaciju" održat će se i jedan IRE-forum na temu "Sljedeća generacija EU-članica". IRE-simpozij "Privatne obrazovne institucije - prilika za mlade" zaokružit će konferenciju.

Pored mnogobrojnih međunarodnih stručnjaka i donesitelja odluka s područja gospodarstva i politike, predavanje će održati također također i EU-povjerenik za evropsku susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn.

Sudjelovanje je besplatno za predstavnike gradova i regija, IRE-članove te studente. Naknada za sudjelovanje poduzeća iznosi 350 eura. Institut regija Europe (IRE) očekuje oko 250 sudionika.

Svoju prijavu možete poslati na Martinu Balazic (T +43 662 84 32 88-0).

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA