Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

12. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ZA ETIKETIRANJE 2018: 21. - 23. mart 2018. U SalzburgU, AUSTRIJA

28. Februar 2018

Međunarodna konferencija za etiketiranje ove godine se posvećuje "kružnoj ekonomiji" Evropske unije i budućim izazovima vezano uz prikupljanje, odvajanje, recikliranje i izbjegavanje pakiranja.

Evropska unija (EU) radi na paketu mjera vezanim uz "kružnu ekonomiju" (CE za Circular Economy). Ovaj paket mjera obuhvaća primjerice nove obavezujuće ciljeve na EU razini za recikliranje i deponiranje otpada kao i strožije zahtjeve vezano uz odvajanje i smanjenje otpada i veće sudjelovanje proizvođača u troškovima za prikupljanje, odvajanje i recikliranje pakiranja.

Ove mjere se tiču svih sudionika u isporučnom lancu od isporučitelja sirovine i materijala pa sve do oplemenjivača, vlasnika marke i drugih krajnjih potrošača.

Tijekom 12. međunarodne konferencije o etiketiranju biti će prilike za diskusije, umrežavanje, razmjenu znanja o mogućnostima, tehologiji te aktualnim i budućim izazovima.

Na programu su i razmatranja vezana uz aktualni razvoj EU strategije kao i diskusije o paketu mjera za kružno gospodarstvo. Proširena odgovornost proizvođača (EPR) mora se biti ambicioznija, kako bi se poticalo održivo korištenje resursa, osobito materijala za pakiranje. 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA