Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

STIPENDIJE ZA EvROPSKI Forum Alpbach 2018

13. Mart 2018

Od 15. do 31. avgusta 2018. tirolsko planinsko selo Alpbach će ponovno postati mjesto susreta angažiranih pojedinaca s područja nauke, ekonomije, politike, kulture i civilnog društva, koji će diskutirati o suvremenim temama. Mladi iz cijelog svijeta su pozvani, da se prijave za stipendiju za sudjelovanje na Forumu. Krajnji rok za prijavu: 30. mart 2018. 

Evropski Forum Alpbach 2018 pruža sudionicima 20 naučnih seminara te preko 200 plenarnih diskusija i breakout sessions-a koji se bave temom "Raznolikost & elastičnost" iz najrazličitijih uglova. Pored toga  razgovori u Alpbachu će kroz interaktivne diskusije temu promatrati i s fokusom na zdravlje, obrazovanje, tehnologiji, politici, pravu, ekonomiji i kulturi građenja.

Kosmopolitska i interdisciplnarna atmosfera je zaštitni znak Evropskog Foruma Alpbach. Stoga je alpski stipendijski program otvoren ne samo studentima i diplomantima svih austrijskih i međunarodnih visokih škola nego i mladim stvarateljima kulture i onima iz Creative Industries-a.

Informacije o ponudi stipendija i mogućnostima prijave pronaći ćete pod www.alpbach.org/scholarships .

K tome su u mnogim europskim regijama aktivne Alpbach inicijativne grupe i klubovi koji samostalno raspisuju stipendije: www.alpbach.org/members

Krajnji rok za prijavu: 30. mart 2018.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA