Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Promjena u vrhu privredne komore austrije

25. Maj 2018

Harald Mahrer (Marer) je novi predsjednik Privredne komore Austrije (WKÖ) koja zastupa interese preko 517.000 austrijskih preudzeća.

Posijle 18 godina završila se era Kristofa Lajtla ( Christoph Leitl) . Novi predsjednik Privredne komore Austrije zove se Harald Marer (Harald Mahrer) čijoj su inauguraciji prisustvovali predsjednik Republike Austrije i austirjski kancelar.

Kako bi se savladali izazovi kao što su sve jača međunarodna konkurencija, pomjeranje privrednog težišta ka Aziji kao i digitalizacija, neophodno je  "novo, mnogo šire shvatanje privrede", objašnjava Marer. Jer je, po njemu, privredna sloboda najvažnija pokretačka snaga za prosperitet, blagostanje i zaposlenost.

Primopredajom  ove funkcije uslijedila je smjena  generacija  u vrhu Privredne komore. Marer važi - isto kao i njegov prethodnik Kristof Lajtl - za uspješnog privrednika, vizionara i optimistu. Lajtl će se sada posvetiti svojoj funkciji predsjednika Evrokomore ( Eurochambres ). Eurochambres zastupa preko 20 miliona preduzeća u Evropi i to pomoću 46 članica i mreže sa 1.700 regionalnih i lokalnih komora.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA