Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

14. KonferenCIJA Evropskih Regija i gradova (KERS): 30. Septembar - 2. Oktobar 2018. u Salzburgu, austrija

30. August 2018

Institut regija Evrope (IRE) poziva u Salzburg na 14. Konferenciju evropskih regija i gradova, koja će se ovoga puta održati u okviru austrijskog predsjedavanja Evropskom unijom. U središtu manifestacije je tema "Evropa 1918-2018-2118"  

Sada već 13 godina Institut regija Evrope (IRE) uspješno se bavi jačanjem regija i općina cijele Evrope. 14. Konferencija evropskih regija i gradova održati će se od 30. septembra do 2. oktobra 2018. u salzburškom kongresnom domu. 

Na programu stoje podijum diskusije sa visoko rangiranim dužnosnicima, koje će obrađivati teme "Šta je nastalo od Evrope njenih osnivača?", "Šta će biti sa Evropom", "Evropa - Budućnost je digitalna", "Budućnost energije u Evropi", "Bijeg sa sela kao sudbina seoskih područja", kao i IRE-Forum na temu "Snaga regija - subsidijarnost & Evropa" 

Pored mnogobrojnih međunarodnih stručnjakinja i stručnjaka, kao i donositelja odluka iz oblasti ekonomije i politike, izlaganja će držati i Komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske unije Johannes Hahn, Predsjednik Evropskog odbora regija Karl-Heinz Lambertz, kao i Savezne ministrice Karin Kneissl i Elisabeth Köstinger.

Za prestavnike gradova i regija, članice Instituta i studente učešće na konferenciji je besplatno. Kotizacija za firme iznosi 390 EUR. Institut regija Evrope (IRE) očekuje oko 250 učesnika. 

Prijave možete uputiti na office@institut-ire.eu (T +43 662 84 32 88-0).

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA