Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

15. Konferencija evropskih regiona i gradova (KERS): 6. do 8. oktobra u Salcburgu,Austrija

23. August 2019

Institut evropskih regiona (Institut der Regionen Europas - IRE)  organizuje već po 15. put Konferenciju evropskih regiona i gradova. Tema ovogodišnjeg samita glasi "Evropa i mir: 1919 - 1989 - 2019."

Institut evropskih regiona (IRE) sada već gotovo 14 godina uspešno pospešuje jačanje regiona i opština u čitavoj Evropi. 15. Konferencija evropskih regiona i gradova  se održava od 6. do 8. oktobra 2019. u kongresnom centru "Kongresshaus Salzburg".

U prvom delu "Salcburški evropski samit" daće kratak pregled istorije evropskih regiona, a u drugom delu rasvetliće trenutno vladajuće izazove i krize u i oko Evropske unije u vidu predavanja, podijumskih diskusija i zajedničkih večernjih manifestacija. 

Mnogobrojni međunarodno priznati stručnjaci i odlučioci iz domena politike, privrede i društva diskutovaće prilikom "Salcburškog evropskog samita" o sledećim temama:  

  • IRE-forum: Evropa – projekat mira
  • Ukrajina: Šanse za miroljubivo rešenje
  • Mir na Zapadnom Balkanu  - Mir u Evropi
  • Valuta & mir u Evropi: 20 godina evra
  • Otvaranje Istoka: 30 godina od pada Gvozdene zavese  - Turizam u Evropi
  • Energetsko snabdevanje u Evropi: Pitanje mira, stabilnosti i bezbednosti


Glavni govornici biće bivša austrijska ministarka spoljnih poslova Karin Knajsl (Karin Kneissl), bivši nemački ministar finansija i "otac evra"  Teo Vajgl (Theo Waigel), komesar Evropske unije Johanes Han (Johannes Hahn), ministarka za turizam Bugarske Nikolina Angelkova kao i zamenik generalnog direktora za unutrašnje energetsko tržiste u Evropskoj komisiji Klaus Diter Borhart (Klaus-Dieter Borchardt)

Kotizacija izosi 390,- evra. Za predstavnice i predstavnike regija, gradova i opština, diplomatskih službi, nevladinih organizacija i članice Instituta evropskih regiona (IRE) kao i za školarce i studente učešće je besplatno. 

Prijava učešća i registracija: pomoću e-pošte office@institut-ire.eu ili telefonskim putem  +43-(0)662-843 288-10

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA