Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Green.Building.Solutions. – Ljetnji univerzitet na temu ekološka gradnja: 20. Juli do 10. Avgust 2019 u beču

15. Januar 2019

Green.Building.Solutions. Summer University nudi prvoklasno austrijsko ekspertno znanje iz oblasti  arhitekture, građevinarstva, ekologije i održivosti. Krajnji rok za prijavu je 22. april 2019

2019 ponovo se mogu prijaviti 60 studenata iz cijelog svijeta na ovogodišnji Master-Level ljetni kurs Green.Building.Solutions. u Beču, gradu ekološke gradnje,  

Interdisciplinarno znanje i akuielna pitanja na temu Green Building i tehnologija pasivnih kuća, ali također i oko ekoloških i održivih aspekata urbanizma biti će obrađena na interdisciplinarnim radionicama sa ekspertima, kao i posjetama Best-Practice primjerima. Prisutni arhitekti, projektanti i inžinjeri kao i građevinski stručnjaci mogu se direktno susresti sa lektorima iz drugih oblasti i tako iz jednog jedinstvenog ugla upoznati rad rad blizak praksi.  

 Ljetnji univerzitet Green.Building.Solutions. organizuje se  od strane OeAD-Wohnraumverwaltung u tijesnoj suradnji sa austrijskim univerzitetima : Universität für Bodenkultur Beč, Technische Universität Wien , Universität Wien , FH-Campus Wien , Donauuniversität Krems , FH Technikum Wien kao i Austrian Institute of Technology (AIT)  te Passivhaus Austria . U internacionalne partnere spadaju Waterford Institute of Ireland (WIT) , University of TokyoRyerson UniversityCanada Green Building Council i od 2018 također Club of Rome .

Daljnje informacije o događaju, te učešću kao i  prijavi za stipendiju mogu se dobiti na Green.Building-Solutions. Summer University Website .

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA