Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

austrijskom stručnošću u obrazovanju do znanja za čitav svijet

22. Januar 2019

Orijentisanost ka klijentima, visok nivo kvaliteta usluga kao i sposobnost pronalaženja prikladnih rješenja osnova su za globalnu konkurentnost austrijskih obrazovnih ustanova.

Austrijske usluge iz oblasti transfera obrazovanja su raznovrsne i kreću se od obrazovanja iz određene proizvodne oblasti preko prilagođenih treninga za globalna tržišta do internacionalnih visokoobrazovnih kurseva. Zainteresovani mogu da biraju između velikog broja austrijskih ponuđača. Neki od njih čak raspolažu obrazovnim institucijama i trening centrima u inostranstvu.

Kako u stručnim zanimanjima tako i u višim obrazovnim ustanovama, u Austriji se primjenjuje dualni sistem obrazovanja – kombinacija teorije i prakse. Tako se obuka za stručno usavršavanje obrazovnih profila dopunjuje obaveznom nastavom u strukovnoj školi. Primjer uspješnog obrazovnog modela koji se sada već izvozi u svijet.

Na austrijskim univerzitetima i visokim stukovnim školama master akademske studije, osnovne bachelor akademske studije i doktorske studije sve se više internacionalno plasiraju na engleskom jeziku. Austrijske obrazovne institucije posjeduju visoku ekspertizu i pomažu svojim internacionalnim studentima i klijentima da steknu odlučujući napredak u obrazovanju.

Više informacija o austrijskim obrazovnim institucijama dostupno je u najnovijem broju izdanja FRESH VIEW: FRESH VIEW on Education, Nr .164 [pdf, 10,950.0kb]

Downloads na temu:

link ka temi:

 
Više o obrazovanju
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA