Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

MIT Europe Conference: 27. - 28. mart 2019. u privrednoj komori austrije, Beč

29. Januar 2019

Međunarodni stručnjaci i stručnjakinje s područja istraživanja i tehnologije te poduzetnici i poduzetnice sudjelovat će 27. i 28. marta 2019. na konferenciji na temu "Facing the Digital Challenge" u Privrednoj komori Austrije u Beču. Očekujemo oko 500 posjetitelja.

Privredna komora Austrije već sedmi put ugošćuje naučnu elitu sa svjetski poznatog Massachusetts Institute of Technology (MIT). MIT Europe Conference 2019  održava se na temu „Facing the Digital Challenge“ i nudi pogled u digitalnu budućnost.

Naučnice i naučnici iz cijelog svijeta te odabrani start-up govornici 27. i 28. marta 2019. predstavit će posljedice ubrzane digitalizacije na preduzeća u svim sektorima. Pokazat će i učinak digitalizacije u mnogim područjima privrede, ali i ukazati na još neiskorištene potencijale. Raspon tema o kojima će se raspravljati ide od "Digital Manufacturing" preko "Medical Engineering" tema pa sve do digitalnih financijskih proizvoda i njihovog učinka na bankarski i financijski sektor.

Istaknuti govornici s MIT-a  ove godine su Brian Anthony, Sinan Aral, Michael Casey, Munther Dahleh, Aude Oliva, Jennifer Rupp, Stephanie Woerner i Ethan Zuckerman.

Detaljnije informacije o samom eventu, uključujući i registraciju, program i smještaj možete pronaći na stranici konferencije

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA