Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrijska industrija autodijelova daje gas 

19. Februar 2019

Sa proizvodnom vrijednosti od preko 24 milijarde Eura jako izvozno ovisna industrijska grana osigurava preko 210.000 radnih mjesta.

Austrijska industrija auto dijelova jeste i ostaje važan generator impulsa i jak motor izvoza. Preduzeća se dokazju na svjetskom tržištu, stalno dosežući rekordne rezultate i čine značajan doprinos primjetnom rastu izvoza, kao i atraktivnosti Austrije kao poslovne lokacije.  

Austrijska industrije je u svakom sluöaju jako povezana sa automobilskim sektorom.  900 preduzeäa su sasvim ili djelimično aktivni u ovoj industrijskoj grani. Oni su 2018 godine ostvarili  proizvodnu vrijednost u iznosu od  24,4 mrd. Eura (+6 %) te dodanu vrijednost od 7,4 Mrd. Eura. Industrija auto dijelova je jedna od najznačajnijih industrijskih grana zemlje: 2018 je zapošljavala preko 80.000 uposlenika, a indirektno obezbjeđuje preko 210.000 radnih mjesta.

Ova industrijska grana trenutno se nalazi pred svojim najvećim procesom transformacije. Kao najveće promjene smatraju se digitalizacija, koja omogućava nove inovativne proizvodne procese sa primjenom industrije - 4.0, dalje rastuća internacionalizacija kao i elektromobilnost ili razvoji poput autonomne vožnje.  .

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA