Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Dizajn iz austrije na sajmu namještaja u Milanu

18. Mart 2019

Austrian Design - Pleasure & Treasure: pod ovim motom predstavlja se 40 austrijskih vrhunskih dizajnera i dizajnerica te proizvođača namještaja na sajmu namještaja "Salone Internazionale del Mobile" od 9. do 14. aprila 2019. u Milanu.

Sajam Salone Internazionale del Mobile s preko 400.000 posjetitelja iz 188 zemalja najvažniji je svjetski sajam namještaja. Austrija već osmi put u Milanu nastupa s vlastitom izložbom dizajna, koja je do sada privlačila i preko 20.000 očaranih posjetitelja po izložbi.

Tokom šest izložbenih dana na luksuznoj lokaciji Sala Reale, nekadašnjoj kraljevskoj čekaonici na glavnom kolodvoru, 40 vrhunskih dizajnera i dizajnerica te proizvođači namještaja predstavljaju austrijski dizajn pod naslovom - Austrian Design - Pleasure & Treasure .

Austrijski doprinos ovogodišnjem Salone del Mobile predstavlja sva lica dizajna interijera - od ukrasnih dodataka za stanovanje kao što su stolna ogledala pa sve do uredskog namještaja, od posuđa do lampi.

Dizajn izložbe potpisuje bečki arhitektonski studio Vasku&Klug . Ovaj duo odgovaran je bio i 2014. te 2015. godine za izložbu dizajna u Milanu, a 2014. su za "Confession of Design" osvojili iF Design Gold Award, red dot-Award kao i njemački German Design Award. 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA