Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Austrija otvara –  povratak „Crveno-bijelo-crvenih"  

6. Maj 2020

Savezna Vlada Republike Austrije je u okviru svog višestepenog plana uvela nove mjere ublažavanja ograničenja koja su uvedena zbog korona-krize.

Pošto je Austrija zahvaljujući svojim delimično i rigoroznim zaštitnim merama do sada dobro prošla kroz korona-krizu, zemlja postepeno pokreće svoju privredu. Posle dosadašnjih ograničenja na socijalnom, društvenom i medicinskom planu trebalo bi sada da se sve vrati u normalno stanje. 

Povratak u normalnost, međutim,  jeste dug i mukotrpan put i razlikuje je za svaku pojedinačnu privrednu granu ponaosob, jer dozvola za ponovno otvaranje ne znači automatski da će sve biti kao ranije. Sve u svemu treba stvoriti uslove da bi preduzeća mogla ponovo primenom sopstvene snage da postignu profite i povrate svoju efikasnost i izvozni potencijal i kako bi Austrija ponovo oživela kao lokacija za turizam i poslovanje. 

Austrijska Vlada postepeno objavljuje svoj višestepeni plan za otvaranje: Manjim radnjama je, kao što je poznato,već od sredine aprila  dozvoljen rad, a od maja i većim prodavnicama, tržnim centrima i mnogim uslužnim delatnostima. Gastronomija svoja vrata otvara 15. maja , hoteli i plivališta krajem meseca - uz smanjen broj učesnika/posetilaca, bezbednosno odstojanje i maske.

I muzeji i zoološki vrtovi smeju takođe da otvore, pozorišta da održavaju probe, a vernici da idu na liturgije. Profesionalni nogometni savezi i sportisti ponovo održavaju svoje treninge. U maju će se postepeno otvoriti škole. Čak će biti dozvoljene manifstacija do najviše 10 učesnika. Novo je da ističu ograničenja za kretanja koja su uvedena sredinom marta. 

I dalje ostaje na snazi: Ko se kreće na javnom mestu mora da drži bezbedno odstojanje od jednog metra prema osobama sa kojima ne deli domaćinstvo. Pri kupovini i u javnim sredstvima prevoza važi obaveza nošenja maski.

zadnji puta aktualizirano:
11. Maj 2020
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA