Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

CREATIVE AUSTRIA - KREATIVNA AUSTRIJA

24. Oktobar 2019

CREATIVE AUSTRIA - KREATIVNA AUSTRIJA: multimedijalni i dizajn alati za vizuelne sadržaje. Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Banja Luka  - 7. novembar 2019. god. 

Stručnoj publici će se predstaviti sljedeće austrijske kompanije:

  • Martina Menegon (rodjena 1988 u Italiji) je multimedijalna umjetnica i docentica za virtualnu realnost i interaktivnu umjetnost na Univerzitetu primjenjenih umjetnosti u Beču i na Univerzitetu za umjetnički i industrijski dizajn u Lincu. Menegen svojim interaktivnim, virtualnim i "mixed reality" instalacijama, stvara intimne i kompleksne aranžmane fizičkih i virtualnih elemenata, koji istražuju savremeno "ja" i umjetnu tjelesnost. U sardnji sa Klausom Obermaierom i Stefanom D'Alessiom predaje multimedijalne alate za interaktivne umjetnosti i stvara interaktivne performanse i instalacije. Martina Mengon živi i radi u Beču.
  • Artitive su u januaru 2017. u Beču osnovali Sergiu Ardelan i Codin Popescu. Izgradili su veoma motiviran i kreativan tim profesionalaca i dizajnera, koji kreiraju rješenja iz oblasti proširene stvarnosti (augmented reali, AR) za umjetnike i stvaraoce. Artitive je alat iz oblasti proširene stvarnosti, koji umjetnicima omogućava da stvaraju nove dimenzije povezujući klasičnu i digitalnu umjetnost, pri čemu digitalni sloj otvara vrata sasvim novom svijetu mogućnosti.
  • Bildwerk je interdisciplinarni studio u Beču, koji spaja likovnu umjetnost, dizajn interakcije i najnoviju tehnologiju za multimedijalne doživljaje.
  • Matthias Fritz - OMAI je razvio aplikaciju pod nazivom "Tagtool", pomoću koje se na jednostavan i intiutivan način može crtati i animirati odn. mogu se stvarati digitalni crteži i animacije, kako za igru tako i u profesionalne svrhe. Tagtool je savršen za dodavanje vizualnih sadržaja muzici, za javne umjetničke projekcije, za scenski dizajn i osvjetljenje, za saradničke igre i sl.


štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA