Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Dr. Peter Hasslacher preuzima dužnost Trgovinskog savjetnika pri Ambasadi Republike Austrije u Bosni i Hercegovini

30. August 2010

Dr. Peter Hasslacher preuzima 1. septembra dužnost Trgoviskog savjetnika

Od prvog septembra 2010 dužnost Trgovinskog savjetnika će obavljati dr. Peter Hasslacher. Prije ove dr. Hasslacher je obnašao funkciju direktora marketinga u Vanjsko-trgovinskoj organizaciji Privredne komore Austrije - Advantage Austria, te je dvije godine bio i član Uprave. Advantage Austria je dio Privredne komore Austrije, koji širom svijeta u 108 ureda zapošljava preko 800 uposlenika.
U periodu 2001-2008 dr. Hasslacher je bio Trgovinski savjetnik u Zagrebu, prije toga je bio regionalni direktor u Advantage Austria za jugoistočnu Evropu. Dugogodišnje diplomatsko iskustvo je još stjecao u Poljskoj i Danskoj.

Pored engleskog, talijanskog i francuskog dr. Hasslacher tečno govori i bosanski jezik. Dr. Hasslacher je rođen 1964 godine, a doktorsku disertaciju je odbranio 1994 na Univerzitetu u Beču.

Dosadašnja Trgovinska savjetnica u Sarajevu mr. Astrid Pummer je krajem juna preuzela dužnost Trgovinskog savjetnika u Lisabonu.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA