Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

14. internacionalno takmiČenje u kvaliteti sira - Käsiade 2018

15. August 2018

KÄSIADE - 08. - 10. novembar 2018 Hopfgarten - Tirol - Austrija

Svake druge godine Udruženje proizvođača sira i mlijeka iz Innsbrucka, organizuje u austrijskom mjestu Hopfgarten međunarodno takmičenje u kvaliteti sira pod nazivom Käsiade (sirijada). Ovogodišnje 14. po redu takmičenje se održava od 08.-10. novembra 2018. 

Već duže vrijeme proizvodnja sira je dobro poznata metoda za očuvanje mlijeka. Upotreba različitih metoda proizvodnje i primjene različitih kultura startera i sazrijevanja omogućava skoro neograničen broj vrsta. Poštovanje i pažljivost u proizvodnji i brizi koju svaki proizvođač sira pokazuje za svoj proizvod, čini svaki sir jedinstvenim i daje mu svoj nezavisni karakter i njegov izuzetan ukus.

 

Ovo godine je maslac takođe uključeno u takmičenje. Zbog činjenice da su čvrsti sir, krem ​​sir, preparati od krema i ricotta toliko popularni u ishrani ljudi, organizator želi da se fokusira na ove vrste sira. Toplo pozivamo sve proizvođače da uzmu učešća u ovom takmičenju.

Svi učesnici 14. međunarodnog takmičenja sira "Käsiade" već se raduju ekskluzivnom ukusu nacionalnih i međunarodnih sireva. Međunarodni žiri dodijeliti će nagradu za najbolje sireve – biti će ocjenjivane tekstura i ukus sira .  Pored takmičenja industrijskih sireva postoji i specijalno takmičenje za farmere - proizvođača sira.

 Više informacija o samom eventu, te načinu prijave možete dobiti na stranici eventai

link ka temi:

 
Fachleuteverband
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA