Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Newsletter Q3/2019

20. Septembar 2019

Objavili smo treći broj za 2019 godinu Newsletter ADVANTAGE AUSTRIA

Raduje nas da Vam možemo predstaviti treće izdanje našeg newslettera za 2019 godinu. U njemu možete pronaći vijesti o aktuelnim zbivanjima vezano za poslovne veze između Austrije i Bosne i Hercegovine, kao i informacije o aktuelnim poslovnim prilikama.

Dinamična trgovinska razmjena između Bosne i Hercegovine i Austrije nastavila se i u prvom polugodištu 2019. godine. Austrijski uvoz iz Bosne i Hercegovine je porastao za 11,7% , čime je ponovno zabilježen jači rast od izvoza u Bosnu i Hercegovinu, koji je rastao stopom od 6% u odnosu na isti period prošle godine. Izvoz iz Austrije u BiH je u prvih šest mjeseci ove godine dosegao vrijednost od EUR 219,94 mil., dok je Austrija istovremeno uvezla roba iz BiH u vrijednosti od EUR 333,11 mil. Time Bosna i Hercegovina zauzima 42. mjesto u austrijskom izvozu, dok po uvozu predstavlja 33. najznačajnijeg trgovinskog partnera u svijetu.

Newsletter mo#ete besplatno preuzeti sa ove stranice.

Downloads na temu:

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA