Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

ReSensive: IZ SARAJEVA U CIJELI SVIJET

11. August 2017

Austrijsko Startup preduzeće počevši od 09. avgusta, pa u narednih 12 sedmica ekskluzivno testira proizvod za intimnu njegu muškaraca u 15 dm prodavnica u Sarajevu.

IZ SARAJEVA U SVIJET

ReSensive je austrijsko startup preduzeće sa sjedištem u Salzburgu. ReSensive je razvio proizvod za intimnu higijenu muškaraca.  

Ideja

 Ideja se rodila prije duže vremena. Sve je počelo od kreme iz voćne kiseline. Već dvije godine ReSensive intenzivno radi na razvoju proizvoda. Zajedno sa doktorima, proizvođačima, univerzitetima, potencijalnim korisnicima i dizajnerima. ReSensive je razvijen, isproban i spreman za tržište.

 ReSensive Starter-KIT

 ReSensive Start-Kit, koji se sastoji od 4 spužvice, jednog gela za tuširanje i losionske kreme, čijom sedmičnom upotrebom se povećava osjećajnost, čisti i njeguje. muški spolni organ. Već nakon prve upotrebe muškarac vidi i osjeća razliku.

Bosna i Hercegovina kao start za prodaju širom svijeta

Bosna i Hercegovina a posebno Sarajevo se nudi kao potencijalno dobro tržište za testiranje ReSensive proizvoda. Dolazak proizvoda u Sarajevo realizovao se kroz Startup program u Austriji (Salzburg). Manfred Kühner, zamjenik predsjednika uprave dm, bio je pola godine mentor ovog projekta. On je i inicirao testiranje proizvoda u Sarajevu. Gospodin Kühner smatra da je ovaj proizvod veoma obećavajući: „U drogerijama jedva da se prodaju proizvodi za intimnu higijenu muškaraca – test treba da pokaže da li postoji odgovarajući tržišni potencijal“. ReSensive će biti u dm filijama prezentiran na policama, i to na način da to kupci neće moći previdjeti.

Cilj – 1.000 Starter-KITs prilikom dm testa i Crowdfunding kampanja u jesen

Cilj testa je prodati 1.000 komada ReSensive Starter-KITs. ReSensive očekuje povratne informacije od kupaca, a kako bi dalje unaprijedili proizvod i pripremili ga za prodaju širom svijeta.. Planirana Crowdfunding kampanja u jesen treba da podrži ovaj projekt.

Održivost i fer proizvodnja

U proizvodnom procesu polaže se velika vrijednost na održivost i socijalnu komponentu. GWS ( Geschützte Werkstätten Salzburg) sastavljaju pojedinačne dijelove u gotov proizvod. ReSensive je austrijski kvalitetni proizvod. Proizvodnja je 100 procentno austrijska.

Činjenice

  • Zaštićen patent kao i evropska i internacionalna zaštita dizajna i žiga
  • Poticaji aws impulse XL od strane Austria Wirtschaftsservice (aws)
  • Proizvod dizajniran od strane KISKA (kiska.com, poznati veropski dizajner industrijskih proizvoda, pored ostalih rade i za Braun, KTM)
  • Učešće na Creative Business Cup (CBC) u Kopenhagenu, novembar 2017

Vizija ReSensive je postati novi standard u intimnoj njezi muškaraca širom svijeta. Kompletna serija ReSennsive proizvoda za njegu muškaraca treba uskoro da slijedi.

#refreshyoursenses

Kontakti i informacije

ReSensive GmBH

Ludwig Stepan, LLM. Oec (direktor)

Tel +43 664 340 88 57

Mail: info@ReSensive.com

http://www.resensive.com/štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA