Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

U Sarajevu uspješno održan Austria Showcase na temu: " Alternativna energetska rješenja" Prezentaciji prisustvovalo stotinjak predstavnika bh kompanija i institucija

22. Septembar 2010

21. septembra 2010 u konferencijskoj sali sarajevskog hotela Europa uspješno je održan Austria Showcase na temu Alternativnih energetskih rješenja.  

Nakon uvodnih govora Dr.Petera Hasslachera direktora Advantage Austria Sarajevo i g-dina Hilme Šehovića, pomoćnika ministra u Ministarstvu za energiju, rudarstvo i industriju FBiH, stručna publika je u prvom dijelu manifestacije mogla čuti i :
 prezentaciju kompanije Andritz Hydro GmbH [pdf, 2,360.9kb]

prezentaciju kompanije BDI BioEnergy International AG [pdf, 1,843.5kb]

prezentaciju kompanije Mage SunFIXINGS GmbH [pdf, 1,577.4kb]

prezentaciju kompanije Duktus Tiroler Rohsysteme GmbH (uskoro na sajtu)

prezentaciju kompanije Hans Kuenz gmbH [pdf, 4,634.8kb]

prezentaciju kompanije Woehner GmbH [ppt, 4,626.0kb]

prezentaciju kompanije Koessler GmBH [pdf, 678.7kb]

prezentaciju kompanije Voith Hydro GmbH & Co.KG [ppt, 2,647.5kb]

U drugom dijelu, mogle su se čuti prezentacije bh institucija i kompanija. Tako je g-din Mustafa Gagula ispred Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH prezentirao Uredbu o korištenju obnovljivih energija i kogeneracija - tarife [ppt, 253.0kb]

g-din Dalibor Marinčić je prezentirao aktuelne projekte EP HZHB (uskoro na sajtu) dok je za Elektroprivredu BiH [pdf, 2,367.8kb] projkte predstavio g-din Almedin Skopljak. Program su zaključile prezentacije g-đe Aide Kapetanović ispred Fonda za zaštitu okoliša FBiH (uskoro na sajtu) te g-din Adnan Halilović ispred kompanije EBiH male hidroelektrane [pdf, 1,627.2kb], austrijske investicije u ovaj sektor u BiH.


Fotografije sa manifestacije mogu se pogledati  ovdje:









štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA