Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Uspješna posjeta austrijskih privrednika regionu Sjeveroistočne Bosne

19. Mart 2013

U organizaciji ureda Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u posjeti regionu sjeveroistočne Bosne boravilo 17 austrijskih kompanija. Otvorene mogućnosti suradnje austrijskih i lokalnih poduzetnika.

Od 13.-15. marta 2013 u posjeti regionu sjeveroistočne Bosne boravili predstavnici 17 austrijskih kompanija. Tom prigodom pored posjete Tuzli, Gračanici, Gradačcu i Brčkom, austrijske kompanije su imale i priliku da posjete i sljedeće proizvodne pogone u Bosni i Hercegovini: Xella, Plamingo, Širbegović, Cimos TMD AI, Bimal i Studen-Agrana.

Austrijske kompanije nisu samo došle da nađu kupce za svoje proizvode, nego su zainteresovane i za dobavljače, zajedničke poduhvate  joint-venture, a i za konkretne investicije te razvoj poslovnih zona.

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade se i ovim putem zahvaljuje pored menadžmenta gore spomenutih bh kompanija i svim bh institucijama, koje su pomogle u realizaciji ovog putovanja, a prije svega: Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla, gradonačelnicima Gračanice, Gradačca, Modriče i Brčkog, te Područnim privrednim komorama regije Bijeljina i regije Doboj, koje su svojim prezentacijama upotpunili sliku privrednih mogućnosti regiona sjeveroistočne Bosne.
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA