Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

U Sarajevu uspješno održan ASC na temu infrastrukture

  Humanitarnost na djelu za vrijeme Austria Business Cluba

11. Mart 2011

Uspješno održani ASC Infrastruktura i ABC karitativnog karaktera. Austrijske kompanije zadovoljne susretima.

Advantage Austria BiH je u Sarajevu 09. marta u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo uspješno organizovala ASC na temu Infrastruktura i komunalna infrastruktura. Pred oko 100 predstavnika bh kompanija i institucija svoje proizvode i usluge, te namjere na bh tržištu predstavilo je 14 austrijskih kompanija. Nakon prezentacija održani su i b2b susreti. Čak je kompanija Unioninvest potpisala ugovor o zastupanju austrisjke kompanije Duktus TRM.

Isto veče je u Bečkoj kafani hotela Evropa organizovan Austrian Business Club, koji je ujedno bio i oproštajni prijem Dr. petera Hasslachera, koji 1. aprila odlazi na novu dužnost i napušta Bosnu i Hercegovinu. Na inicijativu Visokog predstavnika Dr. Valentina Inzka tokom eventa se skupljala pomoć za renoviranje stana sarajevske sedmočlane porodice Vukšić, koja je u januara postala bogatija za tri nova člana (Saru, Nejru i Farisa), a žive u malom i neuslovnom stanu. Tom prilikom je skupljeno KM 7.000, a ona će biti inicijalna sredstva za dogradnju dječije sobice. Već od ponedjeljka će radnici austrijske kompanije Röfix, započeti radove na proširenju i adaptaciji stana. Učinak pomoći će biti čak veći jer će kompanija Röfix izvršiti radove besplatno i donirati građevisnki materijal, koji sami proizvode. Nadamo se da ćemo ovim činom bar malo olakšati život porodice Vukšić.

Fotografije sa oba eventa možete pogledati pod: fotografije  

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA