Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

Marmelade za cijeli svijet iz Tirola

Logo Firma Darbo © A. Darbo AG

© A. Darbo AG

25. Septembar 2007

Pored Manner-Šnite i Mozart Kugle Austrija ima da ponudi još slatkih delikatesa. Tradicionalno Tirolsko preduzeća A. Darbo AG proizvodi visoko kvalitetne marmelade, želee, voćne sirupe, kompote i voćne šnite za svjetsko tržište. 

Tradicionalno tirolsko preduzeće osnovano 1879. godine  A. Darbo AG već desetljećima svojim marmeladama ne zaslađuje svakodnevnicu samo Austrijancima - 37% godišnje proizvodnje u međuvremenu ide u inostranstvo. U svom segmentu Darbo je broj 1. u Austriji. Cilj ovog preduzeća je i u Evropi postati broj 1. Pored proizvodnje marmelada i želea na prirodnoj osnovi, Darbo vrši i punjenje pčelinjeg meda, te proizvodi visoko kvalitetne voćne sirupe, piree, kompote, voćne šnite, kao i obradu voća za proizvodnju voćnog jogurta. Od 17.000 tona voća godišnje se proizvede 500 različitih proizvoda. U protekloj godini Darbo je postigao godišnji promet od 87,4 mil. EUR. Cilj za 2007. godinu iznosi oko 93,5 mil. EUR. Od 1970. obrt se povećao za 40 puta. Preduzeće Darbo upošljava 276 radnika. 

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA