Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

"Made in Austria" - Tehnologije za zaštitu okoliša tražene širom svijeta

cvijet © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

27. August 2007

Austrijska preduzeća nude tehnologije za zaštitu okoliša i rješenja za klimatsku zaštitu, čisti zrak, obnovljivu energiju, upravljanje otpadom itd.  Nivo izvoza u ovoj branši doseže do 65% 

Tehnologije za zaštitu okoliša "Made in Austria" uživaju visoku reputaciju širom svijeta. Austrijska preduzeća iz ove oblasti u protekloj godini su ostvarila nadprosječan rast i uspjeh u izvozu. Također su doprinjela i samoodrživom rastu i poboljšanju očuvanja okoliša u zemlji i inostranstvu. Austrijske tehnologije za zaštitu okoliša i rješenja za klimatsku zaštitu, čist zrak, obnovljivu energiju, vodosnabdijevanje, sanaciju kanalizacionih mreža i upravljanje otpadom su u primjeni širom svijeta. Promet u ovoj oblasti se od 1993. godine više nego udvostručio i nivo izvoza je dosegao do 65%. Trenutno je oko 700 austrijskih kompanija iz ove oblasti, koje djeluju na internacionalnom tržištu. Kompanije iz ovog sektora dobivaju značajnu pomoć od austrijske vlade.   

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA